Αθηνόραμα 29/05/2012

Editor's choice Νέα, τάσεις, απόψεις, σχόλια

Κατσικίσιο, διαίτης και νόστιμο!

amarino-athinorama

Τυρί φρέσκο, που αλείφεται (στο ψωμί ή σε ντάκο π.χ.), με πλούσια, ελαφρά υπόξινη, νόστιμη γεύση και λιπαρά που δεν ξεπερνούν το 16% είναι μιά ενδιαφέρουσα άφιξη... Αν προσθέσουμε σ' αυτά, ότι πρόκειται γιά απόλυτα "γνήσιο" προιόν, από φρέσκο κατσικίσιο γάλα του ορεινού Ρεθύμνου, ολοκληρώνουμε την εικόνα ενός από τα πιό ενδιαφέροντα νέα αλοιφώδη τυριά γιά το τραπέζι μας.

Το φτιάχνει η Τυροκομική Αμαρίου και το ονομάζει "Αμάρινο". Τι άλλο το κάνουμε αυτό το νόστιμο "άλειμμα"; Ενα ωραιότατο -και όσο υγιεινό γίνεται- ντιπ σε συνδυασμό με ψητή πιπεριά, λιαστή ντομάτα, μπούκοβο, ή δυόσμο και σκόρδο ας πούμε.

Η Τυροκομική Αμαρίου ξεκίνησε σαν οικογενειακή μονάδα στην κτηνοτροφική περιοχή του κεντρικού Ρεθύμνου, με την πλούσια βλάστηση και τα πολλά νερά. Ζώα ντόπιων φυλών και ελευθέρας -βέβαια- βοσκής και γάλα, που λένε πως νοστιμίζει ιδιαίτερα από τα πολλά αρωματικά φυτά της περιοχής...

Η σύγχρονη μονάδα, που συνδυάζει πλέον την τεχνογνωσία με τις σύγχρονες μεθόδους τυροκόμησης, παράγει βιολογικά τυριά (γραβιέρα Π.Ο.Π., ανθότυρο ξηρό) και παραδοσιακά, σαν τη φρέσκια μυζήθρα, το κατσικίσιο σε άλμη, ξινομυζήθρα, κεφαλοτύρι.

Το "Αμάρινο" το βρήκαμε στο παντοπωλείο κρητικών προιόντων "Ξαθέρι" ( που φέρνει και τα περισσότερα τυριά του τυροκομείου), Δ. Πλακεντίας 18 Αμπελόκηποι, τηλ. 210 6927622, στο Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής, Σοφοκλέους 1, τηλ.210 3234612 και στο Εγγαλο, Τρίτωνος 47, Π.Φάληρο τηλ. 210 9847051

"Τυροκομική Αμαρίου" Ρέθυμνο, τηλ.28330 22240 www.amarisa.gr

Ντίνα Γκρουμούτη Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

29/05/2012

 

Δουκίσσης Πλακεντίας 18 || Αμπελόκηποι 115 23 Αθήνα || Τηλ./Fax: 2106927622 || Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.